Αποκρύψτε το ασύρματο Δίκτυό σας

|

Ο γείτονας σας κλέβει την σύνδεση στο internet?
Άλλοι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυό σας?
ΟΧΙ πλέον μπορείτε και εσείς να αποκρύψετε το ασύρματο δίκτυό σας και να αποτρέψετε την εισβολή sniffers στο δίκτυό σας.
Το πρώτο βήμα είναι να κρυπτογραφήσει το σήμα σας (WEP Encryption)…
Το επόμενο είναι να το κρύψετε έτσι ώστε να μην ξέρουν ότι είναι εκεί.

1. Συνδεόμαστε στο router μας (μέσω ενός browser)
2. Συμπληρώνω το Όνομα Χρήστη (πχ. Username:Admin) και τον Κωδικό (Password:************)
3. Επιλέγω την ετικέτα για το Ασύρματο Δίκτυο
4. Σημειώνω το όνομα (του δικτύου - SSID*) ή το αλλάζω
5. Απενεργοποιώ την εκπομπή του δικτύου (SSID Broadcast)
6. Αποθηκεύω τις αλλαγές - και κλείνω το παράθυρο
7. Επιλέγω να δω τα διαθέσιμα δίκτυα (κάτω δεξιά στην γραμμή εργαλείων έχει επιλογή - View available wirelless networks )
8. Αλλάζω τη σειρά των προτεινόμενων δικτύων (εάν θέλω)
9. Επιλέγω να προσθέσω καινούργιο δίκτυο (add netork button)
10. Συμπληρώνω τα κάτωθι στοιχεία:
Network Name (SSID)*
Network Authedication
Data Encryption
11. Αποθηκεύω τις αλλαγές
12. Και απολαμβάνω το μη εμφανές Ασύρματο Δίκτυο μου

Tips για να βελτιώσετε την χρήση του Skype

|

1. Προώθηση κλήσεων

Είτε χρησιμοποιείτε Skype στο σπίτι είτε στην δουλεία σας, το γεγονός είναι ότι δεν θέλετε να χάνετε της σημαντικές κλήσεις. Ευτυχώς μπορείτε να προωθείται της κλήσεις σας σε έναν άλλο Skype λογαριασμό ή ακόμα και σε ένα σταθερό ή κινητό αριθμό. Αυτό λειτουργεί ακόμα και αν το pc σας είναι κλειστό! Για να ενεργοποιήσετε την προώθηση κλήσεων πατήστε στο μενού "Tools" και επιλέξτε "Options". Εκεί μπορείτε να ορίσετε τους αριθμούς πατώντας στην ενότητα "Call Forwarding & Voicemail"

2. Φιλτράρετε ή μπλοκάρετε χρήστες

Το Skype είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο τόσο για επιχειρήσεις όσο και για διασκέδαση, αλλά αν δεν λάβετε κάποια μέτρα μπορεί να σας προκαλέσει κάποια σοβαρά προβλήματα ασφαλείας. Ένας καλό τρόπος να προστατευτείτε είναι να μπλοκάρετε όλες της ανεπιθύμητες κλήσεις. Πατήστε στο "Tools" και επιλέξτε "Options". Από εκεί επιλέξτε "Privacy" και επιλέξτε το επίπεδο ασφαλείας που επιθυμείτε.

3. Φτιάξτε ένα Security System για το σπίτι

Είτε θέλετε να βλέπε το χρυσόψαρο σας από την δουλεία ή θέλετε να είστε σίγουρος ότι κανένας δεν μπήκε στο σπίτι όσο είστε στης διακοπές σας το Skype μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα σύστημα απομακρυσμένης κάμερας. Θα χρειαστείτε δύο ξεχωριστούς λογαριασμούς Skype, και φυσικά computer και internet στο σπίτι και στο εξοχικό. Στο σπίτι ρυθμίστε το Skype σας να απαντάει αυτόματα της κλήσεις και να ανοίγει αυτόματα την webcam. Οπότε από το εξοχικό σας απλά πάρτε τηλέφωνο το σπίτι σας και η webcam του σπιτιού σας θα ανοίξει για να σας επιτρέψει να ρίξετε μια ματιά στον χώρο!

4. Παρέχετε υποστήριξη πελατών


Εάν διάθετε μια μικρή online επιχείρηση, θα μπορούσατε να προσφέρετε στους πελάτες σας δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη αποφεύγοντας τα τηλεφωνικά έξοδα. Μπορείτε να φτιάξετε SkypeMe button και να τo εισάγετε στην σελίδας σας και στα email σας. έτσι ώστε όποιος βλέπει την σελίδας σας θα μπορεί να ξέρει αν είστε on-line και έτοιμος να δεχτείτε κλήσεις. Επίσης μπορείτε να αφήσετε το Skype ανοιχτό και με την προώθηση κλήσεων να απαντάτε και από το κινητό σας όπως αναλύσαμε παραπάνω.

5. Bluetooth και Skype

Το πρώτο βήμα προς την φορητότητα είναι φυσικά να κόψετε το καλώδιο που σας συνδέει με τον υπολογιστή όταν χρησιμοποιείτε Skype. Οι περισσότεροι σύγχρονοι υπολογιστές υποστηρίζουν Bluetooth, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε Bluetooth ακουστικά ή αν έχετε ήδη να χρησιμοποιήσετε το Hands Free Bluetooth ακουστικό του κινητού σας τηλεφώνου (αυτό ειλικρινά δεν ξέρω πως γίνετε, απλά το μεταφράζω όπως το βρήκα....). Φυσικά το Bluetooth δεν μπορεί να σας εξασφαλίσει την απόλυτη φορητότητα αλλά για αυτούς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Skype στα όρια του γραφείου τους είναι η ιδανική λύση.

6. Mobile Phone Skype Calling

Φανταστείτε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το SkypeIn ή το SkypeOut απο το κινητό σας τηλέφωνο: θα μπορείτε να κάνετε και να δέχεστε κλήσεις από διάφορα μέρη του πλανήτη την άνεση του κινητού σας τηλεφώνου αλλά με της χρεώσεις του Skype. Ευτυχώς αυτή η μέρα είναι ήδη γεγονός αλλά οι περισσότεροι χρήστες του Skype δεν γνωρίζουν αυτήν την δυνατότητα. Το Ego προσφέρει Skype based κλήσεις από κινητά τηλέφωνα εδώ και έναν χρόνο. Μπορείς επίσης να δεις ποιος είναι online να κάνεις και να δεχτείς κλήσεις και να χρησιμοποιήσεις το Skype Instant Messaging.

7.
Skype στο κινητό τηλέφωνο... με έμμεσο τρόπο

Καθώς ο απόλυτος σκοπός είναι η ολική ένωση του Skype και του κινητού, αυτήν την στιγμή μπορείτε να απολαύσετε πολλές από της δυνατότητες δρομολογώντας το κινητό σας μέσο του Skype του σπιτιού σας. Χρησιμοποιώντας έναν Phone Diverter, ο οποίος θα επιτρέψει το κινητό σας τηλέφωνο να επικοινωνήσει με τον υπολογιστή σας, με αυτών τον τρόπο θα μπορείτε έμμεσα να χρησιμοποιήσετε το Skype από το κινητό σας τηλέφωνο. Ουσιαστικά χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο για να καλέσετε των υπολογιστή σας, ο οποίος σας ζητάει κωδικό για να χρησιμοποιήσετε το SkypeOut και να καλέσετε τους φίλους σας. Αν και το σύστημα δεν είναι τέλειο και θα σας χρεώνει παράλληλα μονάδες στο κινητό σας και στο Skype, είναι μία λύση για να κάνετε κλήσεις από το κινητό σας τηλέφωνο.

8. Φέρνοντας το
Skype στην TV σας!

Φανταστείτε ότι ακούτε το Skype σας να χτυπάει αλλά εκείνη την ώρα βλέπετε το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα της αγαπημένης σας. Θέλετε να μάθετε αν η κλήση είναι σημαντική; Αλλά δεν θέλετε να σηκωθείτε; Με την χρήστη του mcePhone δεν χρειάζεται να σηκωθείτε για να μάθετε ποίος καλεί, καθώς ή εισερχόμενη κλήση θα εμφανιστεί στην TV σας.

Από την TV, μπορείτε να δείτε το Status σας, τον αριθμό των μονάδων σας, ποιοι από τους φίλους σας είναι On-line και αν έχετε νέα voicemails. Επίσης όταν έχετε μία κλήση ένα μικρό παράθυρο θα μας ενημερώσει για το ποίος είναι ο χρήστης που σας καλεί ώστε να αποφασίσετε αν θα απαντήσετε ή όχι.

9. Ανακοίνωση του χρήστη που καλεί

Το απλό αυτό add-on ονομάζετε AudioID και είναι από τα πιο χρήσιμα Skype hacks για οικιακούς χρήστες. Το AudioID επιτρέπει να ορίσετε έναν ξεχωριστό ήχο κλήσης για κάθε χρήστη, οπότε την επόμενη φορά που θα σας καλέσει αντί του γενικού ήχου να ακούσετε κάτι σαν “κλήση από την Μαρία”.

Skype Hacks για διασκέδαση

Το Skype μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την διασκέδαση σας, παρακάτω μερικά απλά hacks που θα σας βοηθήσουν σε αυτό.

11. Ανάλυση φωνής για ανίχνευση της αγάπης


Αν θέλετε να ξέρετε αν το πρόσωπο που μιλάτε αισθάνεται τα ίδια συναισθήματα με εσάς, τότε υπάρχει για εσάς το Love Detector, το οποίο είναι ένα Skype add-on που αναλύει την φωνή και προσπαθεί να αναγνωρίσει συναισθήματα μέσο των Skype κλήσεων σας. Μπορείτε να το δοκιμάσετε (δεν ξέρω αν υποστηρίζει την Ελληνική γλώσσα) και αν σας αρέσει να το αγοράσετε στην τιμή των 29 δολαρίων.

12.
Επιτραπέζια
παιχνίδια

Χρειάζεστε ένα διάλειμμα από την δουλεία; Το Skype μέσο των plug-ins του προσφέρει όλα τα κλασικά επιτραπέζια παιχνίδια όπως το Backgammon, Bingo, Chess και το Checkers. Μπορείτε να καλέσετε έναν Skype χρήστη σε μία μονομαχία στα κλασικά αυτά παιχνίδια.

13.
Ανιχνευτής
ψέματος

Εάν χρησιμοποιείτε το Skype για επαγγελματικούς λόγους, τότε μπορεί να σας ενδιαφέρει να ελέγξετε αν ο συνομιλητής, σας λεει αλήθεια. Το KishKish είναι ένα plug-in που ανιχνεύει το επίπεδο του stress του συνομιλητή σας και προσπαθεί να ανιχνεύσει αν σας λεει αλήθεια ή ψέματα.

14.
Φτιάξτε
ένα Lip-Snyc-ing Avatar

Τα Video calls μπορούν να είναι ένα υπέροχο εργαλείο για επικοινωνία. Κάποιες φορές όμως δεν θέλουμε να ενεργοποιήσουμε την camera. Αντί να την χρησιμοποιήσουμε αλλά να μην το θέλουμε πραγματικά, μπορούμε να φτιάξουμε ένα avatar που θα συγχρονίζετε με την φωνή μας με την χρήση του CrazyTalk. Το plug-in αυτό είναι εξαιρετικά απλό στην χρήση του.

15.
Παραμόρφωση
της φωνής σας

Ένα διασκεδαστικό plug-in που σας επιτρέπει να παραμορφώσετε την φωνή σας και να κάνετε φάρσες στους φίλους σας (ή στην κοπέλα / αγόρι σας). Το DoNaut είναι εύκολο στην εγκατάσταση και στην λειτουργία και σας επιτρέπει επίσης να εισάγετε και την αγαπημένη μουσική σας, σαν background μουσική στης Skype κλήσεις σας.

16. "Μπορώ να έχω των αριθμό σας?"
… "Εεμμ, Οχι."

Αν βρεθείτε στην περίπτωση που σας ζητάνε των τηλεφωνικό αριθμώ σας αλλά δεν θέλετε να των δώσετε, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το NotMyNumber Directory που δίνει στους Skype χρήστες την δυνατότητα να βρουν έναν ψεύτικο αριθμό κάποιας πόλης.

Προηγμένα Hack

Εάν κατέχετε την τεχνολογία αρκετά καλά και θέλετε πραγματικά να φτάσετε το Skype στα όρια, ο παρακάτω κατάλογος μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τις δικές σας λειτουργίες που σίγουρα θα βελτιώσουν την εμπειρία σας και θα καταπλήξουν τους φίλους σας. Σας προειδοποιούμε, ότι ακόμα κι αν πολλές από αυτές τις Hack-εριές είναι απλές για τους μυημένους στο hacking όσοι από εσάς είστε νέοι στο Skype μπορεί να βρείτε αρκετές δυσκολίες και κάποια πράγματα να είναι πολύ παραπάνω από τις δυνατότητες σας.

17 Πολλαπλά Logins

Εάν το Skype έχει γίνει για εσάς και την οικογένεια σας το μέσο επικοινωνίας, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας έχει απασχολήσει το πρόβλημα της ύπαρξης πολλαπλών λογαριασμών που ταυτόχρονα προσπαθούν να πραγματοποιήσουν κλήσεις. Για να μην αντιμετωπίζετε τέτοια προβλήματα, δημιουργήστε πολλαπλά logins, έτσι ώστε ο καθένας στην οικογένεια να μπορεί να χρησιμοποιήσει την ταυτότητα του στο Skype. Μέχρι σήμερα τη δυνατότητα αυτή μπορούν να εκμεταλλευτούν οι χρήστες των Windows XP, όσοι από εσάς θέλετε να χρησιμοποιείτε το Skype με κάποιο άλλο λειτουργικό σύστημα μην ξεχνάτε να ρίχνετε καμιά ματιά γιατί στο κοντινό μέλλον αναμένετε να υπάρξει η δυνατότητα αυτή και για άλλα OS.

18 Κλήση Αφύπνισης


Εάν λόγο της δουλειάς σας ταξιδεύετε αρκετά, η δυνατότητα για μια κλήση αφύπνισης σίγουρα θα είναι σημαντική. Ευτυχώς, για εσάς με αυτό το hack tutorial μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "Scheduled Task" των Windows XP για να ορίσετε την ώρα που θέλετε το Skype να σας καλέσει στο τηλέφωνο του ξενοδοχείου και να σας ξυπνήσει.

19 Σχεδιάστε τ
o δικό σας Hack

Αν αυτό που σας ενδιαφέρει δεν υπάρχει στο Tutorial μας. Ή ίσως η λειτουργία που χρειάζεστε δεν υπάρχει και δεν μπορείτε να περιμένετε από κάποιον να την δημιουργήσει. Τότε η μόνη λύση είναι το Skype open developer API, έτσι μπορείτε να γράψετε τα plugins σας που μπορούν να δημιουργηθούν σε HTML ή Java, ή ως EXE ή DLL αρχεία.

Απο iptelephony.gr

Δημιουργία ασύρματου τοπικού δικτύου

|



1) Ανοίγουμε τον πίνακα ελέγχου και πατάμε διπλό κλίκ στο σύστημα.
Τα βήματα που ακολουθούν είναι ίδια και για τους δύο Η/Υ, εκτός από
τα σημεία που επισημαίνεται διαφοροποίηση.





2) Στο παράθυρο που ανοίγει επιλέγουμε την καρτέλα
Όνομα υπολογιστή και πατάμε αλλαγή.



3) Επιλέγουμε ομάδα εργασίας και γράφουμε ενά κοινό όνομα για όλους
τους Η/Υ του δικτύου.Για το παράδειγμα θα χρησιμοποιήσουμε το NET.



4) Πατάμε ΟΚ σε όλα τα παράθυρα και στο μήνυμα που εμφανίζει για
επανεκκίνηση πατάμε Ναι.




5) Μετά την επανεκκίνηση του Η/Υ, ανοίγουμε τον πίνακα ελέγχου και
μετά τις συνδέσεις δικτύου. Πατάμε δεξί κλικ πάνω στην ασύρματη
σύνδεση δικτύου και επιλέγουμε Ιδιότητες.



6) Επιλέγουμε TCP/IP και πατάμε Ιδιότητες.



7) Επιλέγουμε χρήση της παρακάτω διεύθυνσης IP και γράφουμε
τα παραπάνω νούμερα:
IP: 192.168.0.1
Μάσκα Υποδικτύου: 255.255.255.0
Αυτές τις ρυθμίσεις τις εισάγουμε στον υπολογιστή που πιθάνον
να έχει Internet αργότερα.



8 ) Τα Βήματα είναι ίδια και για τους δύο Η/Υ. Μόνο που στο
δεύτερο Η/Υ εισάγουμε τα παραπάνω νούμερα:
IP: 192.168.0.2
Μάσκα Υποδικτύου: 255.255.255.0
Προεπιλεγμένη Πύλη: 192.168.0.1



9) Πατάμε ΟΚ και κλείσιμο και στου δύο Η/Υ.




10) Ανοίγουμε τον πίνακα ελέγχου και τις συνδέσεις δικτύου. Πατάμε
δεξί πάνω στην ασύρματη σύνδεση δικτύου και επιλέγουμε Ιδιότητες.
Τα βήματα που ακολουθούν είναι ίδια και για τους δύο Η/Υ, εκτός από
τα σημεία που επισημαίνεται διαφοροποίηση.



11) Στο παράθυρο που ανοίγει επιλέγουμε την καρτέλα Ασύρματα δίκτυα.
Επιλέγουμε για προχωρημένους.



12) Επιλέγουμε Δίκτυα Υπολογιστής προς Υπολογιστή μόνο (ad hoc) και στους
δύο Η/Υ, για να γίνει σύνδεση μεταξύ τους.



13) Πατάμε προσθήκη για να δημιουργήσουμε μια νέα σύνδεση μεταξύ τους.



14) Γράφουμε Test στο όνομα δικτύου και στους δυο Η/Υ, Προσέχουμε η
επιλογή Έλεγχος ταυτότητας να έχει οριστεί ως Ανοικτή και η Κρυπτογράφηση
δεδομένων να είναι Απενεργοποιημένη. Επίσης επιλέγουμε με check την επιλογή
Ότι αυτό είναι δίκτυο Η/Υ με Η/Υ.



15) Αφού δημιουργήσουμε την σύνδεση, πατάμε την προβολή ασύρματων δικτύων.





16) Επιλέγουμε την σύνδεση Test, πατάμε σύνδεση και περιμένουμε να πραγματοποιηθεί (η σύνδεση). Αν θέλουμε να συνδέσουμε Η/Υ σε Access Point επιλέγουμε αλλαγή ρυθμίσεων για προχωρημένους.




17) Επιλέγουμε για προχωρημένους ώστε να αλλάξουμε την ρύθμιση για σύνδεση με Access Point.



18 ) Επιλέγουμε κάθε διαθέσιμο δίκτυο και κλείσιμο. Στο προηγούμενο παράθυρο επιλέγουμε προβολή ασύρματων δικτύων.






19) Επιλέγουμε ανανέωση λίστας δικτύων στα αριστερά και κατόπιν επιλέγουμε το ασύρματο δίκτυο που θέλουμε να συνδεθούμε





20) Βάζουμε τον κωδικό προβασης για το Access Point, αν υπάρχει και συνδεόμαστε. .

Απο insomnia.gr

Εγκατάσταση του Pure-FTPd (FTP server) με δύο απλά βήματα

|

Θέλετε να μπορείτε να διαχειρίζεστε τα αρχεία του υπολογιστή σας εξ αποστάσεως μέσω FTP;

1) Τρέξτε τον package manager του Ubuntu (synaptic) και κάντε αναζήτηση για πακέτα με το όνομα pure-ftpd
Επιλέξτε το πακέτο αυτό για εγκατάσταση και απαντήστε καταφατικά σε τυχόν ερώτηση για ικανοποίηση εξαρτήσεων. Στη συνέχεια πατήστε "Εφαρμογή".

2) Μετά την εγκατάσταση, στην κονσόλα δώστε σαν root την εντολή:


pure-ftpd -E -c 5


(προσοχή στα κενά διαστήματα και στη διαφορά μικρών-κεφαλαίων γραμμάτων)


Αν όλα πάνε καλά, δεν θα εμφανιστεί κάποιο μήνυμα, αλλά ο server θα αρχίσει να τρέχει κανονικά. Σε οποιονδήποτε FTP client, δώστε για σύνδεση την IP του υπολογιστή σας και πληκτρολογήστε το username και κωδικό απλού χρήστη με τον οποίο κάνετε log-in στο Linux (αν βρίσκεστε πίσω από router, θα χρειαστεί η κλασική διαδικασία αντιστοίχισης του port 21 στην εσωτερική IP του PC σας, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του router).

Και από τον ίδιο υπολογιστή όπου τρέχει ο server μπορείτε βέβαια να δοκιμάσετε να συνδεθείτε, με ftp://localhost

Η παράμετρος -Ε στην παραπάνω εντολη καθορίζει ότι δεν επιτρέπονται ανώνυμα logins. Προσοχή μη δώσετε -e αντί για -E, γιατί θα γίνει το ακριβώς αντίστροφο! Η παράμετρος -c 5 καθορίζει ότι μέχρι 5 clients μπορούν να είναι συνδεμένοι ταυτόχρονα. Αριθμός που καλύπτει απόλυτα έναν απλό χρήστη.

Σημαντικό: μην κλείσετε το παράθυρο όπου δώσατε την εντολή, γιατί θα τερματιστεί η λειτουργία του FTP server!

Με την παραπάνω εντολή οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση σε όλους τους φακέλους του υπολογιστή. Αν θέλετε να περιορίσετε την πρόσβασή τους μόνο στο home directory τους, προσθέστε την παράμετρο -A
Δηλαδή, η εντολή γίνεται:


pure-ftpd -E -c 5 -A

θέλετε να σπάσετε και πλάκα τρελαίνοντας τον κλείνοντας του ας πούμε τον msn messenger

|

Τρέξτε την παρακάτω εντολή στην εκτέλεση

taskkill /S ip του pc ή netbios name /F /FI msnmsgr.exe

αν θέλετε μπορείτε να "σκοτώσετε " ότι πρόγραμμα τρέχει απλά βάζοντας το μετά το switch /FI

θέλετε να μάθετε τι τρεχει ο συνάδελφος σας χωρίς να σας πάρουν χαμπάρι ?

|

τρέξτε την παρακάτω εντολή στην εκτέλεση

tasklist /S ip του pc ή netbios name

Που θα βρείτε και πώς θα εγκαταστήσετε το Registry Mechanic

|

Πληκτρολογώντας την διεύθυνση http://www.pctools.com/registry-mechanic/download/ θα γίνει η λήψη της δοκιμαστικής έκδοσης του προγράμματος, ενώ στην διεύθυνση http://www.pctools.com/registry-mechanic/purchase/ μπορείτε να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του.

Για να κατεβάσετε την δοκιμαστική έκδοση από την σελίδα που αναφέρεται πιο πάνω, κάνετε κλικ στο κουμπί “Start Registry Scan Now”, και θα σας εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο που θα πρέπει να επιλέξετε Αποθήκευση Αρχείου.




Για την εγκατάσταση, τρέχετε το πρόγραμμα που κατεβάσετε κάνοντας διπλό κλικ πάνω του και:

1) Διαλέγετε την γλώσσα που σας βολεύει και πατάτε το ΟΚ.




2) Στο παράθυρο που εμφανίζεται πατάτε το Next.




3) Επιλέγετε το “I accept the agreement” και πατάτε το Next.




4) Μπορείτε είτε να αφήσετε τον προεπιλεγμένο προορισμό εγκατάστασης είτε να
διαλέξετε δικό σας πατώντας το κουμπί Browse. Πατήστε Next.




5) Στο παράθυρο που εμφανίζεται πατάτε το Install.




6) Στο παράθυρο που εμφανίζεται αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να τρέξετε την εφαρμογή αμέσως. Αν θέλετε κάτι τέτοιο, αφήστε την αντίστοιχη επιλογή τικαρισμένη και πατήστε Finish.




Ρυθμίσεις και λειτουργία του Clean Registry Mechanic

Ανοίγοντας το πρόγραμμα, βρίσκεστε στην κεντρική οθόνη του προγράμματος. Από την αριστερή στήλη ελέγχονται οι βασικές λειτουργίες του.

Για να ελέγξετε και να επιδιορθώσετε το σύστημά σας, πατήστε το Start Scan, στο αριστερό μενού.




Το πρόγραμμα ελέγχει την registry του συστήματος και σας εμφανίζει τα προβλήματα σε μια οθόνη. Πατήστε το κουμπί repair, και το πρόγραμμα θα διορθώσει κάποια βασικά αντικείμενα, τα οποία είναι κρίσιμα για την λειτουργία του υπολογιστή.




Για να επιδιορθωθούν όλα τα προβλήματα πρέπει να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος, η οποία αναφέρεται στην αρχή του οδηγού. Η διαδικασία εγκατάστασης και λειτουργίας είναι η ίδια.

Από noob.gr Επιμέλεια: drdino

Επαναφορά διεγραμμένων αρχείων με το DataRecovery v2.x

|

Πού θα βρείτε και πώς θα εγκαταστήσετε το DataRecovery

Για να βρείτε το DataRecovery μπείτε στην παρακάτω σελίδα http://tokiwa.qee.jp/EN/dr.html και επιλέξτε το download. Αφού επιλέξετε το σημείο του δίσκου που επιθυμείτε να αποθηκευθεί, πατήστε ΟΚ.




Η εφαρμογή έρχεται σε μορφή αρχείου .zip με την ονομασία DataRecovery_EN.zip. Χρησιμοποιώντας κάποιο πρόγραμμα αποσυμπίεσης, ανοίχτε τον φάκελο του αρχείου, ο οποίος ονομάζεται DataRecovery_EΝ. Κάντε διπλό κλικ πάνω στο αρχείο DataRecovery.exe, ώστε να τρέξει το πρόγραμμα, καθώς δεν προαπαιτεί εγκατάσταση.




Ρυθμίσεις και λειτουργία του SoftPerfect File Recovery

Αφού ανοίξετε το πρόγραμμα, στην ένδειξη Drive, επιλέξτε το κομμάτι του δίσκου που επιθυμείτε να σαρώσει για να βρει τα αρχεία που θέλετε να ανακτήσετε.
Στην ένδειξη Allorpartofthefilename συμπληρώστε το είδος του αρχείου που αναζητείτε. Στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ή επιθυμείτε να ανακτήσετε περισσότερα από ένα είδη αρχείων, αφήστε το κενό.
Αφού τελειώσετε, πατήστε το Scan Files για να ξεκινήσει η διαδικασία εύρεσης των αρχείων.




Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία σάρωσης, θα εμφανιστούν τα διεγραμμένα αρχεία που εντόπισε το πρόγραμμα. Για να ανακτήσετε το αρχείο ή τα αρχεία που επιθυμείτε, κάντε αριστερό κλικ πάνω τους και ύστερα πατήστε στην ένδειξη Recovery.





Θα ανοίξει ένα παράθυρο, στο οποίο θα πρέπει να επιλέξετε σε πιο σημείο του δίσκου θέλετε να αποθηκευθούν τα αρχεία αυτά. Αφού διαλέξετε, πατήστε ΟΚ.





Όταν τελειώσει η ανάκτηση των αρχείων, θα εμφανιστή μια καρτέλα που σας επιβεβαιώνει ότι η διαδικασία ήρθε σε πέρας. Πατήστε ΟΚ και η ανάκτηση έχει ολοκληρωθεί.

Από noob.gr

Πού θα βρείτε και πώς θα εγκαταστήσετε το O&O Defrag

|

Έχετε τη δυνατότητα να κάνετε λήψη της δοκιμαστικής έκδοσης του προγράμματος από την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.oo-software.com/home/en/download/current/oodefragpro/
Στη συγκεκριμένη σελίδα, συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και επιλέγετε Proceed.




Στην επόμενη σελίδα κάνετε κλικ στο κουμπί Download για ν’ αρχίσει η διαδικασία λήψης του προγράμματος.




Αφού επιλέξετε το σημείο στον δίσκο σας που θέλετε να αποθηκευθεί το πρόγραμμα πατώντας Αποθήκευση αρχείου, θα ξεκινήσει η λήψη.





Επίσης, έχετε τη δυνατότητα αγοράς και λήψης της ολοκληρωμένης έκδοσης του προγράμματος, από παρακάτω διεύθυνση:
http://www.oo-software.com/home/en/products/oodefrag/
Στην παραπάνω σελίδα, επιλέξτε το Buy Now. Ύστερα ακολουθείστε τις οδηγίες αγοράς, πληρωμής και λήψης.


Μετά την ολοκλήρωση της λήψης του αρχείου, το οποίο ονομάζεται OODefrag10ProfessionalEnu.exe, κάντε διπλό κλίκ πάνω του ώστε να ξεκινήσει ο οδηγός εγκατάστασης.
Αρχικά επιλέξτε Next. Στην καρτέλα που ακολουθεί πατήστε το I accept the terms in the license agreement και επιλέξτε πάλι Next, όπως επίσης και στην επόμενη καρτέλα.
Το πινακάκι Access σας ρωτάει για κάποιες πληροφορίες εγκατάστασης, όπως π.χ. εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιείτε το O&O Defrag ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης δίσκων του υπολογιστή σας. Αφού επιλέξετε ό,τι σας αρμόζει, κάντε κλικ στ κουμπί Next. Τέλος πατήστε Install για να τρέξει η εγκατάσταση και Finish αφού τελειώσει.








Αρχικές ρυθμίσεις και Λειτουργία του O&O Defrag

Εφόσον ολοκληρώσετε τη διαδικασία της εγκατάστασης, κάντε διπλό κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο του O&O Defrag στην επιφάνεια εργασίας ή ακολουθείστε την διαδρομή Έναρξη > Όλα τα προγράμματα > O&O Software > O&O Defrag > O&O Defrag (Start > AllPrograms > O&OSoftware > O&ODefrag > O&ODefrag), για να τρέξει η εφαρμογή.

Όταν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα δοκιμαστικά, θα εμφανίζεται ένα πινακάκι, το οποίο σας ενημερώνει για το υπόλοιπο των 30 ημερών που σας έχει απομείνει, καθώς επίσης σας ρωτάει εάν επιθυμείτε να αγοράσετε το πρόγραμμα ή θέλετε να δώσετε τον κωδικό εγγραφής σε περίπτωση που το έχετε ήδη αγοράσει. Για να συνεχίσετε τη δοκιμαστική λειτουργία, επιλέξτε το Continue with unregistered trial version και πατήστε Επόμενο.


Στην επόμενη καρτέλα μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αυτόματη ανασυγκρότηση πατώντας το Activate automatic defragmentation, καθώς επίσης να επιλέξετε αν θέλετε να γίνει ανασυγκρότηση των δίσκων σας τώρα με το Defragment Drives Manually Now. Τέλος πατήστε Επόμενο.




Στις επόμενες δύο καρτέλες επιλέξτε το είδος του υπολογιστή που χρησιμοποιείτε και το σκοπό που τον χρησιμοποιείτε αντίστοιχα.








Στην επόμενη καρτέλα επιλέξτε Τέλος.




Το πρόγραμμα υπάρχει περίπτωση να σας ανοίξει ένα πινακάκι με χρήσιμες πληροφορίες (tips). Εάν θέλετε να τα διαβάσετε πατήστε Next tip, στην αντίθετη περίπτωση επιλέξτε Close.




Επιλέγοντας έναν δίσκο ώστε να τονιστεί με μια μπλε ένδειξη και ύστερα πατώντας στο Analysis, το πρόγραμμα θα αναλύσει τα αρχεία του δίσκου αυτού. Τον αριθμό καθώς και το ποσοστό των αρχείων, τα οποία χρειάζονται ανασυγκρότηση, αναγράφονται κάτω από τις υποκατηγορίες Frag. Files και Degree of Fragmentation αντίστοιχα.





Ανασυγκρότηση ολόκληρου του δίσκου

Για να ξεκινήσετε την ανασυγκρότηση ενός δίσκου, επιλέξτε τονκαι ύστερα πατήστε το Start στην κατηγορία Defragmentation. Θα εμφανιστεί μια ταμπέλα, όπου θα πρέπει να επιλέξετε το είδος της ανασυγκρότησης που επιθυμείτε. Προτείνουμε να κάνετε κλικ στην επιλογή Stealth και στη συνέχεια στο κουμπί Start.




Όταν ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση κάθε δίσκου που έχετε επιλέξει, θα αναγράφεται δίπλα από αυτόν Action: Ready και Status: 100%.





Αυτόματη περιοδική ανασυγκρότηση

Επιλέγοντας την κατηγορία Jobs and Reports και ύστερα το Add Job , θα εμφανιστεί ένας οδηγός στον οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα να κάνει αυτόματη ανασυγκρότηση δίσκων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Στην καρτέλα Job-ID μπορείτε να επιλέξετε το όνομα της διεργασίας.

Στην καρτέλα Schedule μπορείτε να επιλέξετε την συχνότητα της διεργασίας (Frequency) και σύμφωνα με την συχνότητα και τις παραμέτρους της (Single run, Weekly job etc.).

Η ταμπέλα Drives σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε σε κάθε κομμάτι του δίσκου σας τι είδος ανασυγκρότησης επιθυμείτε να πραγματοποιείται, Stealth (προτεινόμενο) – SpaceComplete Name/Modified/Access. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε από ποιό ποσοστό fragmented αρχείων και μετά το πρόγραμμα θα πραγματοποιεί ανασυγκρότηση, συμπληρώνοντας το δίπλα στο Only defragment when degree of fragmentation reaches:. Τέλος, στο Take following action when defragmentation is completed μπορείτε να επιλέξετε την διαδικασία που θα ακολουθήσει το πρόγραμμα αφού τελειώσει την ανασυγκρότηση.

Αφού τελειώσετε με τις ρυθμίσεις αυτές, πατήστε Εφαρμογή και ύστερα OK.




Από noob.gr