Απενεργοποιήστε το ενοχλητικό "Need your permission to continue" του User Account Control

|

Ένα ίσως από τα πιο ενοχλητικά σημεία των Windows Vista είναι τα μηνύματα που εμφανίζουν σε κάθε σας κίνηση (όπως στην εκτέλεση κάποιας εφαρμογής) και τα οποία ζητούν την επιβεβαίωση σας για να συνεχίσουν την ζητούμενη λειτουργία. Αναφέρομαι φυσικά σε αυτά:



Για να τα απενεργοποιήσετε, κάντε το παρακάτω:

Ανοίξτε το Control Panel και στο search box πάνω δεξιά γράψτε "user account" (χωρίς τα εισαγωγικά). Στην λίστα που θα εμφανιστεί, κάντε κλικ στο "Turn User Account Control (UAC) on or off", ξετικάρετε την επιλογή που υπάρχει εκεί, κάντε κλικ στο ok και κάντε reboot τον υπολογιστή.

Μετά από αυτό, θα εμφανιστεί στην taskbar ένα εικονίδιο το οποίο θα σας προειδοποιεί για τους κινδύνους που υπάρχουν μετά από αυτή την κίνηση σας. Για να απενεργοποιήσετε αυτά τα security alerts, ανοίγετε το Control Panel, Security-->Security Center, κάνετε κλικ στα αριστερά στο "Change the way Security Center alerts me" και επιλέγετε το "Don't notify me and don't display the icon":



Προσοχή: όλα τα παραπάνω δεν προτείνονται για αρχάριους χρήστες. Όσο ενοχλητικά και αν είναι, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την περίπτωση να αποδειχθούν χρήσιμα κάποια στιγμή. Ακολουθήστε τις οδηγίες μόνο αν είστε βέβαιοι οτι δεν σας χρειάζονται.