Πώς να κάνετε Mount εικονικά Cd-Dvd με το Alcohol 120%

|

Λοιπόν αύτος ο οδηγός θα σας δείξει πως να κάνετε mount σε εικονικά Cd\Dvd διάφορα προγράμματα και παιχνίδια, με τη χρήση του προγράμματος Alcohol 120%.

Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα, μία έκδοση του οποίου μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση.

http://trial.alcohol-soft.com/

Όταν τελειώσει η εγκατάσταση και έχετε ενεργοποιήσει το πρόγραμμα (δηλαδή δεν είναι πλέον trial version) ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα :

1)Ανοίξτε το πρόγραμμα

2)Πατήστε File --> Options

3)Στην νέα καρτέλα που θα εμφανιστεί, πηγαίνετε στην λίστα και επιλέξτε την επιλογή Virtual Drive.

4)Εκεί που λέει Number of Virtual Drives, πατήστε το βελάκι και επιλέξτε τον αριθμό 1.Αν πάντως θέλετε να κάνετε mount (δηλαδή να ανοίξετε,“διαβάσετε”) περισσότερα από ένα Cd-Dvd, τότε επιλέξτε τον ανάλογο αριθμό εικονικών συσκευών.Στη συνέχεια πατήστε ΟΚ.

5)Πλέον στο κάτω μέρος του προγράμματος, στο Device, εκεί που λέει Virtual CD-Dvd Rom, αν πατήσετε το “+” θα δείτε ότι έχει εμφανιστεί τοθλάχιστον μία εικονική συσκευή.Σε περίπτωση που στο βήμα 4) είχατε επιλέξει περισσότερες συσκεθές θα έχει εμφανιστεί ο ανάλογος αριθμός.

6)Επιλέξτε μία εικονική συσκευή και έπειτα κάντε πάνω της δεξί click.Στο μενού που θα εμφανιστεί επιλέξτε Mount Image.

7)Στο νέο παράθυρο “Open” που θα εμφανιστεί, βρείτε και επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να κάνετε Mount, και πατήστε Open.

8)Λογικά θα εμφανιστεί αυτομάτως ένα νέο παράθυρο με το περιεχόμενο του εικονικού Cd-Dvd που μόλις ανοίξατε.Σε περίπτωση που δεν φίνει κάτι τέτοιο κάντε δεξί click στην εικονική συσκευή και επιλέξτε “File Explorer…”.To νέο παράθυρο που θα ανοίξει είναι το περιεχόμενο του Cd Dvd που θέλατε...!!!

9)Επίσης μπορείτε πλέον να ανοίγετε τα εικονικά Cd-Dvd από το My Computer, κανονικά, όπως τα κάνατε με τα πραγματικά σας Cd-Dvd.

Είστε έτοιμοι....
Ελπίζω αυτός ο οδηγός να σας φανεί χρήσιμος και να λύσει τις απορίες σας.