Πολλές ADSL σε ένα δίκτυο Windows με τη χρήση του WinGate

|

Με αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να εξηγήσω πως μπορούμε να έχουμε 2 ή και παραπάνω συνδέσεις Internet στα PC στο δίκτυό μας.

Προϋποθέσεις:
2 ή και παραπάνω συνδέσεις
1 PC το οποίο θα τρέχει το Wingate και θα κάνει όλη τη δρομολόγηση, θα πρέπει να έχει δηλαδή από 2 και πάνω τρόπους σύνδεσης.

Συγκεκριμένα χρησιμοποιώ ένα PC με 1 ethernet που συνδέεται σε ένα Speedtouch 585 (1η σύνδεση Vivodi 1mbit), 1 wireless(onboard Realtek RTL8187) η οποία κάνει σύνδεση σε router Microcom με σύνδεση Otenet 1mbit και μια Linksys Wireless-G που συνδέεται σε ένα WAG200 Linksys Router με Otenet 1mbit.

Καταρχήν κάθε router είναι σε διαφορετική IP. Στην δικιά μου περίπτωση ισχύουν τα εξής
1. Speedtouch 585i --------> 192.168.1.254
2. Microcom --------> 192.168.1.1
3. Linksys WAG200G -------> 192.168.1.2

Την Ethernet την έχω με σταθερό IP πάνω στο Speedtouch για λόγους εσωτερικού LAN.. τις άλλες 2 Wireless τις έχω να πέρνουν αυτόματα IP η κάθε μια από το router που συνδέεται με wireless.(Πιθανό πρόβλημα που μπορεί να προκείψει είναι να έχουνε 2 ή και παραπάνω router την ίδια IP και τα windows θα διαμαρτυρηθούν αλλά αυτό είναι εικονικό και αγνοήστε το μιας και το Wingate δεν έχει πρόβλημα με αυτό).

Εγκαθιστούμε το Wingate, εγώ συγκεκριμένα έχω την έκδοση 6.2.0 Build 1121

Εφόσον όλα πάνε καλά και έχουμε κάνει σύνδεση και με τα 3 θα έχουμε στη καρτέλα στο Network and sharing Center (χρισιμοποιώ Vista Ultimate) 3 συνδέσεις οι οποίες και οι 3 θα λένε πως έχουν access Local & Internet.(Συνημμένη εικόνα 1)

Ανοίγουμε το Wingate και πάμε στο Services και κάνουμε properties στο Socks Proxy Server .
Φροντίζουμε η πόρτα του Socks Proxy Server να είναι η 1080.
Στη ρύθμιση bindings αφήνουμε το any adapter.
Στη ρύθμιση Gateways βάζουμε και τα gateways που έχουμε από τις 2 ή και παραπάνω κάρτες δικτύου που έχει το PC μας. Εγώ στη συγκεκριμένη περίπτωση έχω την ethernet και τις 2 wireless. Σημαντικό εδώ είναι να διαλέξουμε το Use All Specified Connections in Rotation αν θέλουμε να πάρουμε το άθροισμα όλων των γραμμών Internet μαζί.
Στη policies βάζουμε Everyone Unrestricted rights εκτός αν θέλουμε να ελέγξουμε στο τοπικό lan μας ποια μηχανήματα θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Wingate για να έχουν Internet.

Πατάμε ΟΚ και κάνουμε ακριβώς τα ίδια στο service www Proxy server με μόνη διαφορά η πόρτα να είναι η 8080.

Είμαστε πλέον έτοιμοι.
Στον IE ή στον Firefox πάμε στις ρυθμίσεις και βάζουμε Manual Proxy Configuration και δηλώνουμε σαν Proxy Server το PC που έχει το wingate και πόρτα την 8080, επίσης πατάμε το use this proxy server for all protocols.

Στο μtorrent (αυτό χρησιμοποιώ για torrent) πάμε στις ρυθμίσεις και στο Connection διαλέγουμε proxy server Socks 4... Ip βαζουμε το ip του Wingate μηχανήματος και πόρτα βάζουμε 1080. Επίσης τσεκάρουμε το Use Proxy Server for peer to peer connections.


Επίλογος.
Δεν υπάρχει κάποιο σύστημα είτε router είτε software το οποίο θα ενώσει πραγματικά 2 ή και παραπάνω γραμμές με διαφορετικούς providers και διαφορετικά gateways, αυτό που κάνουν όλα είναι να μοιράζουν τα requests για Internet μια στη μια σύνδεση και μια στην άλλη. Ο μόνος πραγματικός τρόπος πραγματικού teaming είναι να έχουμε 2 γραμμές από τον ίδιο provider και επίσης ο provider να το υποστηρίζει.
Το σύστημα που παραθέτω δουλεύει τέλεια σε torrent και όταν κατεβάζετε με κάποιον download accelerator που όταν κατεβάζει ένα αρχείο κάνει πολλές συνδέσεις με τον server που το πέρνει. Όλη του η φιλοσοφία στοιρίζετε στις πολλές ταυτόχρονες συνδέσεις τις οποίες το wingate μια ριχνει στη μια ADSL μια στην άλλη κ.ο.κ.

Έχω ποιάσει πάρα πολλές φορές στο μtorrent 300k/sec download που είναι το maximum των 3 1mbit γραμμών μαζί και συνήθως είμαι minimum 200+, τα ίδια ισχύουν σε κατεβάσματα με το getright. Φυσικά αν έχετε μεγαλύτερες γραμμές το άθροισμα μεγαλώνει και δεν νομίζω να υπάρχει θέμα CPU στο μηχάνημα που έχει το WINGATE μιας και με full speed μου τρώει maximum 1-2%CPU.

Τυχόν απορίες που έχετε ρωτήστε εδώ και ευχαρίστως να βοηθήσω.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα:  Network And Sharing Center.jpg Εμφανίσεις:  89 Μέγεθος:  97,1 KB