Ασφάλεια στο διαδίκτυο

|

  • Firewalls

    Το Firewall (τοίχος προστασίας) είναι το λογισμικό το οποίο ελέγχει ποια προγράμματα επικοινωνούν με το διαδίκτυο, αποτρέπει την επικοινωνία σε όσα θεωρούνται επικίνδυνα, κακόβουλα ή βλαβερά και προστατεύει τον υπολογιστή από εξωτερικές επιθέσεις. Πλέον, χρήστες οι οποίοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, είναι παραπάνω κι από απαραίτητο να χρησιμοποιούν Firewall.

  • Antispy

    Τα προγράμματα Antispy, είναι τα λογισμικά τα οποία ανιχνεύουν και εξουδετερώνουν τα προγράμματα που εισβάλουν στον υπολογιστή σας και ή στέλνουν ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες σας στους δημιουργούς τους ή λαμβάνουν από το διαδίκτυο διαφημίσεις και σας τις προβάλουν αυθαίρετα ή καλούν μόνα τους, αριθμούς υψηλής χρέωσης με σκοπό να σας χρεώσουν προς όφελος των δημιουργών τους (αυτό ισχύει μόνο σε χρήστες απλής γραμμής PSTN).

  • Port Forwarding

    Όταν χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα να λάβει αλλά και να στείλει δεδομένα σε κάποιο απομακρυσμένο υπολογιστή, τότε θα πρέπει να ανοιχτεί μια θύρα επικοινωνίας (port) στο router. Για να ανοίξετε μια θύρα επικοινωνίας μεταξύ ενός προγράμματος και του router σας, πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδικασία που περιγράφεται στη συγκεκριμένη κατηγορία.

  • Internet Anonymity

    Με τα προγράμματα anonymity, έχετε τη δυνατότητα να «σερφάρετε» στο διαδίκτυο αποκρύπτοντας τα στοιχεία σας (την IP σας δηλαδή). Ουσιαστικά, συνδέεστε μέσα από διάφορα δίκτυα και λαμβάνετε μια διαφορετική διεύθυνση IP από αυτή που πραγματικά έχετε. Τα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα, λόγω της μειωμένης ταχύτητας που προσφέρουν, ενδείκνυται να χρησιμοποιούνται για το «σερφάρισα» και το άνοιγμα ιστοσελίδων και όχι για προγράμματα μεταφοράς και ανταλλαγής αρχείων.




Απο το www.noob.gr