How To: Σύνδεση Bluetooth Handsfree με το pc για VoIP χρήση

|

Πριν λίγες μέρες έκανα αναβάθμιση συσκευής και πήρα δώρο ένα Bluetooth Handsfree και έψαξα λίγο για να το συνδέσω με το pc για να το χρησιμοποιήσω για Voip, Skype, Messenger κ.λπ. Μιας και πολλοί πλέον χρησιμοποιούν Voip θεώρησα πως αυτός ο οδηγός θα είναι αρκετά χρήσιμος. Ξεκινάμε λοιπόν:

Τα Εργαλεία:

  • Ένα Bluetooth Dongle της Gigabyte 2ετίας.
  • Ένα Bluetooth Handsfree (HBH-600) της Sonyericcson.
Η διαδικασία θα ήταν ακομά πιο απλή αλλά ουσιαστικά οδηγός αυτός φτιάχτηκε για να παρακάμψουμε τους drivers που δίνει η Microsoft μέσα από το Service Pack 2, γιατί δεν υποστηρίζουν ΒΤ Headset. To εναλλακτικό Bluetooth stack που κατέβασα εγώ είναι αυτό και υποστηρίζει τα περισότερα dongles. Αποσυμπιέστε το σε έναν φάκελο και κάντε εγκατάσταση.

Όταν συνδέσετε το Dongle εγκαθίστανται αυτόματα οι drivers της Microsoft και στο Device Manager φαίνεται κάπως έτσι:



Τα βήματα που ακολουθούμε είναι τα εξής:
  • Απενεργοποιούμε (disable) τον Microsoft Bluetooth Driver γιατί αν δεν το κάνουμε, κάθε φορά που θα ξανσυνδέουμε το Dongle θα επανεγκαθίσταται.
  • Όπως βλέπουμε και στη φώτο παραπάνω αναβαθμίζουμε τον Generic Bluetooth Radio driver μέσα από το φάκελο του πακέτου που κατεβάσαμε στον Anycom Bluetooth USB Dongle.


  • Κάνουμε δεξί κλικ στο μπλε εικονίδιο του Bluetooth -->Bluetooth Setup Wizard-->Ι know the service…
  • Στα services επιλέξτε το Headset και μετά θα κάνει αναζήτηση του Handsfree.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάντε reset στο Handsfree σας γιατί αν το είχατε κάνει pair με το κινητό μετά δεν ανιχνεύεται από άλλη συσκευή παρά μόνο από το δικό σας κινητό (τουλάχιστον έτσι συμβαινει με το ΗΒΗ-600).
  • Αφού ανιχνεύσει τη συσκευή κάντε pair και είμαστε σχεδόν έτοιμοι.
  • Μετά για να συνδεθούμε κάθε φορά κάνουμε πάλι δεξί κλικ στο εικονιδιάκι Quick Connect-->Headset-->Η συσκευή μας.
  • Χτυπά το Handsfree, πατάμε το πλήκτρο απάντησης και συνδεθήκαμε !
Ρύθμιση Προγραμάτων:
Αυτό πλέον είναι το πιο απλό της υπόθεσης, αφού απλώς αλλάζουμε της ρυθμίσεις για τον ήχο βάζοντας Bluetooth Audio και για το μικρόφωνο και για για τα ακουστικά..



Αίσθηση:

Μου άρεσε πολύ σαν ένα επιπλέον gadgetάκι με βασικότερο προσόν του είναι το γεγονός πως μας απελευθερώνει από τα καλώδια και από το να είσαι καθηλωμένος στο γραφείο σου όταν μιλάς. Είναι επίσης ιδανικό για εφαρμογές όπως το Skype όπου δεν συνδυάζεται με Ip Phones. Με το δικό μου dongle δεν έχει μεγάλη εμβέλεια μιας και είναι αρκετά παλιό αλλά θεωρώ πως με τα πιο καινούρια, μεγαλύτερης κλάσης ενδεχομένως και να καλύπτει το περισσότερο μέρος ένος σπιτιού.