καθαρισμός LCD οθόνης

|

Ό καλύτερος,αποδοτικότερος και ασφαλέστερος τρόπος καθαρισμού μιας LCD, οθόνης είναι ο εξής:

Πας σε ένα κατάστημα οπτικών ειδών και ζητάς ένα καθαριστικό σπρέϊ γυαλιών.Προσοχή!Να γράφει πάνω ότι είναι κατάλληλο και για οργανικούς τύπους κρυστάλλων(τέτοιοι είναι και αυτοί των LCD)
Αυτό σπρέϊ εχει ως κύρια βάση του το απεσταγμένο νερό και είναι εντελώς αδρανες για την επιφανεια τους.Κοστίζει γύρω στα 3€ και φτάνει τουλάχιστον για 30-50 καθαρισμους.

Οδηγίες:

1) Απομακρύνετε με απαλές κινήσεις κάθε ίχνος σκόνης με ενα μαλακό ηλεκτροστατικό πανί (πχ Swiffer).

2) Ψεκάστε με όση ποσότητα κρίνετε απαραιτητη, την οθόνη.Ριξτε λίγο περισσότερο,τοπικά πανω στους λεκέδες.Αφήστε μερικά δευτερόλεπτα να "μαλακώσουν" οι λεκέδες.
3) Πάντα με απαλές κινήσεις,χρησιμοποιόντας ενα απαλο χαρτομάντηλο(καλύτερα αυτά που εχουμε στα αυτοκίνητα),καθαρίστε την οθόνη.Επιμείνετε,παντα με προσοχή στους λεκέδες.Αν δεν αφαιρουνται καποιοι,ξαναψεκάστε και επαναλάβετε.
4)Οι πολύ απαιτητικοι, μετά την "εξάτμιση" του υγρού από την επιφάνεια της οθόνης,μπορουν να ξαναχρησιμοποιήσουν το ηλεκτοστατικό πανακι για να απομακρύνουν καποια ίχνη από το χαρτομάντηλο που πιθανόν εμειναν στην οθόνη.

Εναλλακτικά κυκλοφορουν στο εμπόριο καθαριστικά μαντηλάκια οθονών LCD,τύπου WET 1 & DRY 2 ,που έχουν εξίσου καλά αποτελέσματα (οταν δεν εχει και πολύ βρώμα η οθόνη) είναι όμως σχετικά ασυμφορα!(5-6€ οι 10 καθαρισμοι)