Σιγαστήρας σκληρού δίσκου

|

Το παρακάτω άρθρο θα σας βοηθήσει στο να κατασκευάσετε τον δικό σας "σιγαστήρα" για τον σκληρό δίσκο. Τα υλικά είναι πολύ λίγα και η διαδικασία πολύ απλή, που δεν χρειάζεται ειδικές ικανότητες για να το φτιάξετε.

Υλικά που θα χρειαστούν:

Το σασί ενός παλιού CD Rom drive ή οτιδήποτε άλλο σε αυτό το μέγεθος. Βλέπε εικόνα.

Λίγο Ricofon ή οποιοδήποτε άλλο ηχομονωτικό υλικό. Θα χρειαστούμε περίπου το διπλάσιο όσο η μία επιφάνεια του κουτιού.

Ίσως για καλύτερη στερέωση να χρησιμοποιήσετε και ταινία διπλής όψεως. Εγώ εδώ δεν χρησιμοποίησα.

Μία μικρή παρένθεση, το γκρι σφουγγαράκι που βλέπετε το είχε το σασί για προστασία του cd rom.

Διαδικασία:

Κόβετε τόσο Ricofon έτσι ώστε να μπαίνει στην από μέσα πλευρά του κουτιού, σε αυτήν που έχει τα τοιχώματα και να έρχεται εφαρμοστά. Και το τοποθετείτε σε αυτήν.

Επίσης κόβετε και για την άλλη επιφάνεια το ίδιο μέγεθος. Ύστερα το κομμάτι που περίσσεψε το χρησιμοποιείται για "κόντρα", δηλαδή να κοντράρετε τον σκληρό δίσκο έτσι ώστε να μην προχωράει προς τα μέσα.

Βέβαια στη φωτογραφιά δεν φαίνεται και πολύ καλά η "κόντρα" αλλα μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά αν προσέξετε ότι το "γυμνό" τμήμα στο πίσω μέρος έχει καλυφθεί.

Αφού τοποθετήσετε την "κόντρα" τοποθετείστε το δίσκο στη μέση περίπου.

Το υπόλοιπο κομμάτι μπορείτε να το τοποθετήσετε πάνω στο δίσκο αν το θεωρείται απαραίτητο. Δηλαδή αν δεν καλύπτεται με τα δύο κομμάτια (επειδή είναι λεπτός για παράδειγμα).

Ο δίσκος στην εικόνα είναι κάπως παλιός :P

Σημειώστε πως τα πλάγια τα άφησα ελεύθερα για την κυκλοφορία του αέρα. Με αυτήν την κατασκευή θα μπορέσετε να ησυχάσετε από το δίσκο σας, αφού πλέον δεν θα δημιουργούνται κραδασμοί αλλά ούτε και θόρυβος. Φυσικά αν ο δίσκος σας είναι πολύ θερμός τότε θα πρέπει να λάβετε τα μέτρα σας διότι το Ricofon και γενικά όλα τα ηχομονωτικά υλικά δρουν και σαν θερμομονωτικά. Γι αυτό ΠΡΟΣΟΧΗ !

Βιδώνεται το κουτί και είναι κάπως έτσι:

Και ένα κοντινό πλάνο:

Επίσης για τέλεια στερέωση του δίσκου συστήνω να χρησιμοποιήσετε ταινία διπλής όψης για να κολλήσετε το Ricofon. Τέλος βιδώνετε το δίσκο σε μία από τις θήκες για cd rom drive και είστε έτοιμοι, καλόν ύπνο


Από x-park.gr