Tips για να βελτιώσετε την χρήση του Skype

|

1. Προώθηση κλήσεων

Είτε χρησιμοποιείτε Skype στο σπίτι είτε στην δουλεία σας, το γεγονός είναι ότι δεν θέλετε να χάνετε της σημαντικές κλήσεις. Ευτυχώς μπορείτε να προωθείται της κλήσεις σας σε έναν άλλο Skype λογαριασμό ή ακόμα και σε ένα σταθερό ή κινητό αριθμό. Αυτό λειτουργεί ακόμα και αν το pc σας είναι κλειστό! Για να ενεργοποιήσετε την προώθηση κλήσεων πατήστε στο μενού "Tools" και επιλέξτε "Options". Εκεί μπορείτε να ορίσετε τους αριθμούς πατώντας στην ενότητα "Call Forwarding & Voicemail"

2. Φιλτράρετε ή μπλοκάρετε χρήστες

Το Skype είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο τόσο για επιχειρήσεις όσο και για διασκέδαση, αλλά αν δεν λάβετε κάποια μέτρα μπορεί να σας προκαλέσει κάποια σοβαρά προβλήματα ασφαλείας. Ένας καλό τρόπος να προστατευτείτε είναι να μπλοκάρετε όλες της ανεπιθύμητες κλήσεις. Πατήστε στο "Tools" και επιλέξτε "Options". Από εκεί επιλέξτε "Privacy" και επιλέξτε το επίπεδο ασφαλείας που επιθυμείτε.

3. Φτιάξτε ένα Security System για το σπίτι

Είτε θέλετε να βλέπε το χρυσόψαρο σας από την δουλεία ή θέλετε να είστε σίγουρος ότι κανένας δεν μπήκε στο σπίτι όσο είστε στης διακοπές σας το Skype μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα σύστημα απομακρυσμένης κάμερας. Θα χρειαστείτε δύο ξεχωριστούς λογαριασμούς Skype, και φυσικά computer και internet στο σπίτι και στο εξοχικό. Στο σπίτι ρυθμίστε το Skype σας να απαντάει αυτόματα της κλήσεις και να ανοίγει αυτόματα την webcam. Οπότε από το εξοχικό σας απλά πάρτε τηλέφωνο το σπίτι σας και η webcam του σπιτιού σας θα ανοίξει για να σας επιτρέψει να ρίξετε μια ματιά στον χώρο!

4. Παρέχετε υποστήριξη πελατών


Εάν διάθετε μια μικρή online επιχείρηση, θα μπορούσατε να προσφέρετε στους πελάτες σας δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη αποφεύγοντας τα τηλεφωνικά έξοδα. Μπορείτε να φτιάξετε SkypeMe button και να τo εισάγετε στην σελίδας σας και στα email σας. έτσι ώστε όποιος βλέπει την σελίδας σας θα μπορεί να ξέρει αν είστε on-line και έτοιμος να δεχτείτε κλήσεις. Επίσης μπορείτε να αφήσετε το Skype ανοιχτό και με την προώθηση κλήσεων να απαντάτε και από το κινητό σας όπως αναλύσαμε παραπάνω.

5. Bluetooth και Skype

Το πρώτο βήμα προς την φορητότητα είναι φυσικά να κόψετε το καλώδιο που σας συνδέει με τον υπολογιστή όταν χρησιμοποιείτε Skype. Οι περισσότεροι σύγχρονοι υπολογιστές υποστηρίζουν Bluetooth, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε Bluetooth ακουστικά ή αν έχετε ήδη να χρησιμοποιήσετε το Hands Free Bluetooth ακουστικό του κινητού σας τηλεφώνου (αυτό ειλικρινά δεν ξέρω πως γίνετε, απλά το μεταφράζω όπως το βρήκα....). Φυσικά το Bluetooth δεν μπορεί να σας εξασφαλίσει την απόλυτη φορητότητα αλλά για αυτούς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Skype στα όρια του γραφείου τους είναι η ιδανική λύση.

6. Mobile Phone Skype Calling

Φανταστείτε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το SkypeIn ή το SkypeOut απο το κινητό σας τηλέφωνο: θα μπορείτε να κάνετε και να δέχεστε κλήσεις από διάφορα μέρη του πλανήτη την άνεση του κινητού σας τηλεφώνου αλλά με της χρεώσεις του Skype. Ευτυχώς αυτή η μέρα είναι ήδη γεγονός αλλά οι περισσότεροι χρήστες του Skype δεν γνωρίζουν αυτήν την δυνατότητα. Το Ego προσφέρει Skype based κλήσεις από κινητά τηλέφωνα εδώ και έναν χρόνο. Μπορείς επίσης να δεις ποιος είναι online να κάνεις και να δεχτείς κλήσεις και να χρησιμοποιήσεις το Skype Instant Messaging.

7.
Skype στο κινητό τηλέφωνο... με έμμεσο τρόπο

Καθώς ο απόλυτος σκοπός είναι η ολική ένωση του Skype και του κινητού, αυτήν την στιγμή μπορείτε να απολαύσετε πολλές από της δυνατότητες δρομολογώντας το κινητό σας μέσο του Skype του σπιτιού σας. Χρησιμοποιώντας έναν Phone Diverter, ο οποίος θα επιτρέψει το κινητό σας τηλέφωνο να επικοινωνήσει με τον υπολογιστή σας, με αυτών τον τρόπο θα μπορείτε έμμεσα να χρησιμοποιήσετε το Skype από το κινητό σας τηλέφωνο. Ουσιαστικά χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο για να καλέσετε των υπολογιστή σας, ο οποίος σας ζητάει κωδικό για να χρησιμοποιήσετε το SkypeOut και να καλέσετε τους φίλους σας. Αν και το σύστημα δεν είναι τέλειο και θα σας χρεώνει παράλληλα μονάδες στο κινητό σας και στο Skype, είναι μία λύση για να κάνετε κλήσεις από το κινητό σας τηλέφωνο.

8. Φέρνοντας το
Skype στην TV σας!

Φανταστείτε ότι ακούτε το Skype σας να χτυπάει αλλά εκείνη την ώρα βλέπετε το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα της αγαπημένης σας. Θέλετε να μάθετε αν η κλήση είναι σημαντική; Αλλά δεν θέλετε να σηκωθείτε; Με την χρήστη του mcePhone δεν χρειάζεται να σηκωθείτε για να μάθετε ποίος καλεί, καθώς ή εισερχόμενη κλήση θα εμφανιστεί στην TV σας.

Από την TV, μπορείτε να δείτε το Status σας, τον αριθμό των μονάδων σας, ποιοι από τους φίλους σας είναι On-line και αν έχετε νέα voicemails. Επίσης όταν έχετε μία κλήση ένα μικρό παράθυρο θα μας ενημερώσει για το ποίος είναι ο χρήστης που σας καλεί ώστε να αποφασίσετε αν θα απαντήσετε ή όχι.

9. Ανακοίνωση του χρήστη που καλεί

Το απλό αυτό add-on ονομάζετε AudioID και είναι από τα πιο χρήσιμα Skype hacks για οικιακούς χρήστες. Το AudioID επιτρέπει να ορίσετε έναν ξεχωριστό ήχο κλήσης για κάθε χρήστη, οπότε την επόμενη φορά που θα σας καλέσει αντί του γενικού ήχου να ακούσετε κάτι σαν “κλήση από την Μαρία”.

Skype Hacks για διασκέδαση

Το Skype μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την διασκέδαση σας, παρακάτω μερικά απλά hacks που θα σας βοηθήσουν σε αυτό.

11. Ανάλυση φωνής για ανίχνευση της αγάπης


Αν θέλετε να ξέρετε αν το πρόσωπο που μιλάτε αισθάνεται τα ίδια συναισθήματα με εσάς, τότε υπάρχει για εσάς το Love Detector, το οποίο είναι ένα Skype add-on που αναλύει την φωνή και προσπαθεί να αναγνωρίσει συναισθήματα μέσο των Skype κλήσεων σας. Μπορείτε να το δοκιμάσετε (δεν ξέρω αν υποστηρίζει την Ελληνική γλώσσα) και αν σας αρέσει να το αγοράσετε στην τιμή των 29 δολαρίων.

12.
Επιτραπέζια
παιχνίδια

Χρειάζεστε ένα διάλειμμα από την δουλεία; Το Skype μέσο των plug-ins του προσφέρει όλα τα κλασικά επιτραπέζια παιχνίδια όπως το Backgammon, Bingo, Chess και το Checkers. Μπορείτε να καλέσετε έναν Skype χρήστη σε μία μονομαχία στα κλασικά αυτά παιχνίδια.

13.
Ανιχνευτής
ψέματος

Εάν χρησιμοποιείτε το Skype για επαγγελματικούς λόγους, τότε μπορεί να σας ενδιαφέρει να ελέγξετε αν ο συνομιλητής, σας λεει αλήθεια. Το KishKish είναι ένα plug-in που ανιχνεύει το επίπεδο του stress του συνομιλητή σας και προσπαθεί να ανιχνεύσει αν σας λεει αλήθεια ή ψέματα.

14.
Φτιάξτε
ένα Lip-Snyc-ing Avatar

Τα Video calls μπορούν να είναι ένα υπέροχο εργαλείο για επικοινωνία. Κάποιες φορές όμως δεν θέλουμε να ενεργοποιήσουμε την camera. Αντί να την χρησιμοποιήσουμε αλλά να μην το θέλουμε πραγματικά, μπορούμε να φτιάξουμε ένα avatar που θα συγχρονίζετε με την φωνή μας με την χρήση του CrazyTalk. Το plug-in αυτό είναι εξαιρετικά απλό στην χρήση του.

15.
Παραμόρφωση
της φωνής σας

Ένα διασκεδαστικό plug-in που σας επιτρέπει να παραμορφώσετε την φωνή σας και να κάνετε φάρσες στους φίλους σας (ή στην κοπέλα / αγόρι σας). Το DoNaut είναι εύκολο στην εγκατάσταση και στην λειτουργία και σας επιτρέπει επίσης να εισάγετε και την αγαπημένη μουσική σας, σαν background μουσική στης Skype κλήσεις σας.

16. "Μπορώ να έχω των αριθμό σας?"
… "Εεμμ, Οχι."

Αν βρεθείτε στην περίπτωση που σας ζητάνε των τηλεφωνικό αριθμώ σας αλλά δεν θέλετε να των δώσετε, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το NotMyNumber Directory που δίνει στους Skype χρήστες την δυνατότητα να βρουν έναν ψεύτικο αριθμό κάποιας πόλης.

Προηγμένα Hack

Εάν κατέχετε την τεχνολογία αρκετά καλά και θέλετε πραγματικά να φτάσετε το Skype στα όρια, ο παρακάτω κατάλογος μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τις δικές σας λειτουργίες που σίγουρα θα βελτιώσουν την εμπειρία σας και θα καταπλήξουν τους φίλους σας. Σας προειδοποιούμε, ότι ακόμα κι αν πολλές από αυτές τις Hack-εριές είναι απλές για τους μυημένους στο hacking όσοι από εσάς είστε νέοι στο Skype μπορεί να βρείτε αρκετές δυσκολίες και κάποια πράγματα να είναι πολύ παραπάνω από τις δυνατότητες σας.

17 Πολλαπλά Logins

Εάν το Skype έχει γίνει για εσάς και την οικογένεια σας το μέσο επικοινωνίας, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας έχει απασχολήσει το πρόβλημα της ύπαρξης πολλαπλών λογαριασμών που ταυτόχρονα προσπαθούν να πραγματοποιήσουν κλήσεις. Για να μην αντιμετωπίζετε τέτοια προβλήματα, δημιουργήστε πολλαπλά logins, έτσι ώστε ο καθένας στην οικογένεια να μπορεί να χρησιμοποιήσει την ταυτότητα του στο Skype. Μέχρι σήμερα τη δυνατότητα αυτή μπορούν να εκμεταλλευτούν οι χρήστες των Windows XP, όσοι από εσάς θέλετε να χρησιμοποιείτε το Skype με κάποιο άλλο λειτουργικό σύστημα μην ξεχνάτε να ρίχνετε καμιά ματιά γιατί στο κοντινό μέλλον αναμένετε να υπάρξει η δυνατότητα αυτή και για άλλα OS.

18 Κλήση Αφύπνισης


Εάν λόγο της δουλειάς σας ταξιδεύετε αρκετά, η δυνατότητα για μια κλήση αφύπνισης σίγουρα θα είναι σημαντική. Ευτυχώς, για εσάς με αυτό το hack tutorial μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "Scheduled Task" των Windows XP για να ορίσετε την ώρα που θέλετε το Skype να σας καλέσει στο τηλέφωνο του ξενοδοχείου και να σας ξυπνήσει.

19 Σχεδιάστε τ
o δικό σας Hack

Αν αυτό που σας ενδιαφέρει δεν υπάρχει στο Tutorial μας. Ή ίσως η λειτουργία που χρειάζεστε δεν υπάρχει και δεν μπορείτε να περιμένετε από κάποιον να την δημιουργήσει. Τότε η μόνη λύση είναι το Skype open developer API, έτσι μπορείτε να γράψετε τα plugins σας που μπορούν να δημιουργηθούν σε HTML ή Java, ή ως EXE ή DLL αρχεία.

Απο iptelephony.gr