Πού θα βρείτε και πως θα εγκαταστήσετε το Norton PartitionMagic 8.0

|

Πού θα βρείτε και πως θα εγκαταστήσετε το Norton PartitionMagic

Το Norton PartitionMagic είναι ένα ακόμα πρόγραμμα της Symantec Corp. και μπορείτε να το αποκτήσετε ως εξής· επισκεφτείτε την παρακάτω σελίδα http://www.symantec.com/home_homeoffice/products/overview.jsp?pcid=sp&pvid=pm80 και στο παράθυρο BUY NOW επιλέξτε τον τρόπο διεξαγωγής της αγοράς. Δηλαδή εάν επιθυμείτε να λάβετε την εφαρμογή μέσω του διαδικτύου (Download) , μέσω του ταχυδρομείου (Package) ή συνδυάζοντας τις δύο παραπάνω επιλογές (Download + BackUp CD). Ύστερα πατήστε το ADD TO CART και ακολουθείτε τις οδηγίες που θα σας εμφανιστούν για την αγορά και τη λήψη του.




Αφού λάβετε το πρόγραμμα, ξεκινήστε τον οδηγό εγκατάστασης του πατώντας στο εικονίδιο setup.exe.
Στην πρώτη καρτέλα πατήστε το Next. Στην επόμενη συμπληρώστε το όνομα του χρήστη του υπολογιστή στο πλαίσιο User Name και το Serial Number που λάβατε μαζί με το πρόγραμμα στο ομώνυμο πλαίσιο. Αφού τελειώσετε πατήστε πάλι Next. Ύστερα επιλέξτε Yes > Next > Typical > Next > Next για να ξεκινήσει η εγκατάσταση του προγράμματος. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία πατήστε Finish.


















Λειτουργία του Norton PartitionMagic

Για να τρέξετε το πρόγραμμα, κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Norton PartitionMagic 8.0 που βρίσκεται μέσα στον ομώνυμο φάκελο ή ακολουθείστε την διαδρομή Έναρξη > Όλα τα προγράμματα > Norton PartitionMagic 8.0 > Norton PartitionMagic 8.0 (Start > All Programs > Norton PartitionMagic 8.0 > Norton PartitionMagic 8.0).

Δημιουργία νέου τόμου

Πριν ξεκινήσουμε με την διαδικασία τομής των δίσκων, να τονίσουμε ότι πρέπει να υπάρχει ένας τόμος με το όνομα C:. Εκεί εγκαθίσταται το λειτουργικό σύστημα, καθώς επίσης και όλα τα προγράμματα που θα εγκαταστήσετε αργότερα


Αρχικά, ανοίγοντας το πρόγραμμα, θα εμφανιστούν στο κεντρικό παράθυρο όλοι οι τόμοι που έχετε. Για να δημιουργήσετε ένα νέο διαμέρισμα, επιλέξτε στο μενού Pick a Task… την a υποκατηγορία Create new partition.





Στην καρτέλα που θα εμφανιστεί πατήστε το Next. Ύστερα επιλέξτε το κομμάτι του δίσκου που επιθυμείτε να τεμαχίσετε κάνοντας αριστερό κλικ πάνω του και πατήστε πάλι Next.







Στην επόμενη καρτέλα θα πρέπει να επιλέξετε σε ποιο σημείο ακριβώς θέλετε να γίνει η τομή. Αφού επιλέξετε πατήστε Next.





Στην περίπτωση που ο δίσκος αυτός έχει ήδη δύο τόμους τότε θα εμφανιστεί μια καρτέλα, στην οποία θα πρέπει να επιλέξετε από ποιόν από τους δύο τόμους θέλετε να πάρει το πρόγραμμα χώρο για να δημιουργήσει τον καινούργιο. Όταν τελειώσετε πατήστε Next.
Τονίζουμε ότι η παραπάνω παράγραφος εξετάζει την περίπτωση δημιουργίας ενός νέου διαμερίσματος από έναν δίσκο που είναι ήδη τεμαχισμένος. Εάν επιθυμείτε να τεμαχίσετε έναν δίσκο για πρώτη φορά, τότε παραβλέψτε αυτό το βήμα και περάστε κατευθείαν στο επόμενο.




Στην ακόλουθη καρτέλα συμπληρώνετε τα χαρακτηριστικά στοιχεία του καινούργιου τόμου. Στο πλαίσιο Size επιλέξτε το μέγεθος (MB) που επιθυμείτε να έχει. Στο πλαίσιο Label μπορείτε να συμπληρώσετε το όνομα που θέλετε να έχει, χωρίς να είναι υποχρεωτικό. Τα δύο επόμενα πλαίσια, Create as/ File system type, προτείνουμε να τα αφήσετε με τις επιλογές που έχει κάνει το πρόγραμμα (Recommended). Τέλος, στο πλαίσιο Drive Letter επιλέγετε το γράμμα που θέλετε να συνοδεύει τον τόμο. Αφού τελειώσετε πατήστε Next και ύστερα Finish.







Οι διεργασίες που μόλις προγραμματίσατε, εμφανίζονται στο τρίτο μενού, Operations Pending και μπαίνουν σε αναμονή. Για να ολοκληρώσετε την διαδικασία επιλέξτε το Apply και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατήστε Yes.






Πατώντας το Undo, μπορείτε να τις διαγράψετε.



Διαγραφή τόμου

Για να διαγράψετε έναν τόμο, κάντε αριστερό κλικ πάνω του και στο μενού Partition Operations επιλέξτε την υποκατηγορία Delete partition.





Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέξτε Delete εάν θέλετε απλά να διαγραφεί το διαμέρισμα ή Delete and Secure Erase εάν κατά την διαγραφή επιθυμείτε να διαγραφούν και όλα τα αρχεία που περιέχει, χωρίς να υπάρχει τρόπος ανάκτησης. Πατήστε ΟΚ και Apply για να ολοκληρώσετε.





Format τόμου

Εάν επιθυμείτε να κάνετε format σε ένα διαμέρισμα, πατήστε πάνω του με δεξί κλικ και επιλέξτε το Format….




Στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέξτε αν θέλετε να αλλάξετε το είδος του τόμου (Partition Type) ή το όνομα του (Label) και πατήστε ΟΚ και Apply για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.


Aπό noob.gr