Κρυφά εργαλεία στα Windows

|

Δώστε στη γραμμή εντολής Start (Εκίνηση)> Run (Εκτέλεση) τις παρακάτω εντολές για να μεταβείτε άμεσα στις επιμέρους ρυθμίσεις που δεν είναι και τόσο "ορατές".

Cmd=Ανοίγει ένα νέο παράθυρο γραμμής εντολής μέσω του Start (Εκκίνηση)>Run (Εκτέλεση).

Systeminfo=Πληροφοριακό utility για το εγκατεστημένο hardware και software του συστήματος, καθώς και των επιμέρους modules, χρήσιμο κατά τη διαδικασία του troubleshooting.

Getmac=Επιστρέφει τη MAC (Media Access Control) φυσική διεύθυνση του υπολογιστή, καθώς και τα συνδεόμενα πρωτόκολλα.

Bootcfg=Εμφάνιση του αρχείου εκκίνησης boot.ini. Για να επεξεργαστείτε το αρχείο, δώστε πρώτα την εντολή και μετά τους χαρακτήρες “/?”, ώστε να πάρετε μια λίστα με τις διαθέσιμες εντολές. Λανθασμένες επιλογές σε αυτό το σημείο ίσως καταστήσουν αδύνατη την εκκίνηση του συστήματός σας.

Schtasks=Για να δείτε τα προγραμματισμένα από εσάς ή… από άλλα προγράμματα events. Netsh=Ρυθμίσεις δικτυακών πρωτοκόλλων μέσω γραμμής εντολής. Χρήσιμο για τη δημιουργία scripts, για ρυθμίσεις TCP/IP. Με την εντολή “bye” βγαίνετε από το πρόγραμμα και με την εντολή “?” βλέπετε τις διαθέσιμες εντολές. Καλό είναι να πειραματιστείτε, αλλά μόνο αν ξέρετε τι κάνετε.

Gpresult=Πληθώρα πληροφοριών για το Domain, τις ρυθμίσεις των Groups και του συστήματος (ρυθμίσεις για κάθε υπολογιστή) σε ένα δίκτυο LAN.

Driverquery=Πληροφοριακός κατάλογος με τους εγκατεστημένους και ενεργούς οδηγούς του συστήματος.

Όλα αυτά τρέχουν αφού μπείτε στο cmd