Πού θα βρείτε και πώς θα εγκαταστήσετε το O&O Defrag

|

Έχετε τη δυνατότητα να κάνετε λήψη της δοκιμαστικής έκδοσης του προγράμματος από την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.oo-software.com/home/en/download/current/oodefragpro/
Στη συγκεκριμένη σελίδα, συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και επιλέγετε Proceed.




Στην επόμενη σελίδα κάνετε κλικ στο κουμπί Download για ν’ αρχίσει η διαδικασία λήψης του προγράμματος.




Αφού επιλέξετε το σημείο στον δίσκο σας που θέλετε να αποθηκευθεί το πρόγραμμα πατώντας Αποθήκευση αρχείου, θα ξεκινήσει η λήψη.





Επίσης, έχετε τη δυνατότητα αγοράς και λήψης της ολοκληρωμένης έκδοσης του προγράμματος, από παρακάτω διεύθυνση:
http://www.oo-software.com/home/en/products/oodefrag/
Στην παραπάνω σελίδα, επιλέξτε το Buy Now. Ύστερα ακολουθείστε τις οδηγίες αγοράς, πληρωμής και λήψης.


Μετά την ολοκλήρωση της λήψης του αρχείου, το οποίο ονομάζεται OODefrag10ProfessionalEnu.exe, κάντε διπλό κλίκ πάνω του ώστε να ξεκινήσει ο οδηγός εγκατάστασης.
Αρχικά επιλέξτε Next. Στην καρτέλα που ακολουθεί πατήστε το I accept the terms in the license agreement και επιλέξτε πάλι Next, όπως επίσης και στην επόμενη καρτέλα.
Το πινακάκι Access σας ρωτάει για κάποιες πληροφορίες εγκατάστασης, όπως π.χ. εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιείτε το O&O Defrag ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης δίσκων του υπολογιστή σας. Αφού επιλέξετε ό,τι σας αρμόζει, κάντε κλικ στ κουμπί Next. Τέλος πατήστε Install για να τρέξει η εγκατάσταση και Finish αφού τελειώσει.








Αρχικές ρυθμίσεις και Λειτουργία του O&O Defrag

Εφόσον ολοκληρώσετε τη διαδικασία της εγκατάστασης, κάντε διπλό κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο του O&O Defrag στην επιφάνεια εργασίας ή ακολουθείστε την διαδρομή Έναρξη > Όλα τα προγράμματα > O&O Software > O&O Defrag > O&O Defrag (Start > AllPrograms > O&OSoftware > O&ODefrag > O&ODefrag), για να τρέξει η εφαρμογή.

Όταν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα δοκιμαστικά, θα εμφανίζεται ένα πινακάκι, το οποίο σας ενημερώνει για το υπόλοιπο των 30 ημερών που σας έχει απομείνει, καθώς επίσης σας ρωτάει εάν επιθυμείτε να αγοράσετε το πρόγραμμα ή θέλετε να δώσετε τον κωδικό εγγραφής σε περίπτωση που το έχετε ήδη αγοράσει. Για να συνεχίσετε τη δοκιμαστική λειτουργία, επιλέξτε το Continue with unregistered trial version και πατήστε Επόμενο.


Στην επόμενη καρτέλα μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αυτόματη ανασυγκρότηση πατώντας το Activate automatic defragmentation, καθώς επίσης να επιλέξετε αν θέλετε να γίνει ανασυγκρότηση των δίσκων σας τώρα με το Defragment Drives Manually Now. Τέλος πατήστε Επόμενο.




Στις επόμενες δύο καρτέλες επιλέξτε το είδος του υπολογιστή που χρησιμοποιείτε και το σκοπό που τον χρησιμοποιείτε αντίστοιχα.








Στην επόμενη καρτέλα επιλέξτε Τέλος.




Το πρόγραμμα υπάρχει περίπτωση να σας ανοίξει ένα πινακάκι με χρήσιμες πληροφορίες (tips). Εάν θέλετε να τα διαβάσετε πατήστε Next tip, στην αντίθετη περίπτωση επιλέξτε Close.




Επιλέγοντας έναν δίσκο ώστε να τονιστεί με μια μπλε ένδειξη και ύστερα πατώντας στο Analysis, το πρόγραμμα θα αναλύσει τα αρχεία του δίσκου αυτού. Τον αριθμό καθώς και το ποσοστό των αρχείων, τα οποία χρειάζονται ανασυγκρότηση, αναγράφονται κάτω από τις υποκατηγορίες Frag. Files και Degree of Fragmentation αντίστοιχα.





Ανασυγκρότηση ολόκληρου του δίσκου

Για να ξεκινήσετε την ανασυγκρότηση ενός δίσκου, επιλέξτε τονκαι ύστερα πατήστε το Start στην κατηγορία Defragmentation. Θα εμφανιστεί μια ταμπέλα, όπου θα πρέπει να επιλέξετε το είδος της ανασυγκρότησης που επιθυμείτε. Προτείνουμε να κάνετε κλικ στην επιλογή Stealth και στη συνέχεια στο κουμπί Start.




Όταν ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση κάθε δίσκου που έχετε επιλέξει, θα αναγράφεται δίπλα από αυτόν Action: Ready και Status: 100%.





Αυτόματη περιοδική ανασυγκρότηση

Επιλέγοντας την κατηγορία Jobs and Reports και ύστερα το Add Job , θα εμφανιστεί ένας οδηγός στον οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα να κάνει αυτόματη ανασυγκρότηση δίσκων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Στην καρτέλα Job-ID μπορείτε να επιλέξετε το όνομα της διεργασίας.

Στην καρτέλα Schedule μπορείτε να επιλέξετε την συχνότητα της διεργασίας (Frequency) και σύμφωνα με την συχνότητα και τις παραμέτρους της (Single run, Weekly job etc.).

Η ταμπέλα Drives σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε σε κάθε κομμάτι του δίσκου σας τι είδος ανασυγκρότησης επιθυμείτε να πραγματοποιείται, Stealth (προτεινόμενο) – SpaceComplete Name/Modified/Access. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε από ποιό ποσοστό fragmented αρχείων και μετά το πρόγραμμα θα πραγματοποιεί ανασυγκρότηση, συμπληρώνοντας το δίπλα στο Only defragment when degree of fragmentation reaches:. Τέλος, στο Take following action when defragmentation is completed μπορείτε να επιλέξετε την διαδικασία που θα ακολουθήσει το πρόγραμμα αφού τελειώσει την ανασυγκρότηση.

Αφού τελειώσετε με τις ρυθμίσεις αυτές, πατήστε Εφαρμογή και ύστερα OK.




Από noob.gr